Euromillions Lotto

De Euromillions lotto is de populairste lotto loterij van Europa. Speel deze Europese loterij vanuit Nederland door online lot te kopen of bij de verkooppunten in een van de deelnemende landen. Een lot kopen voor de Euromillions loterij is heel makkelijk: je kiest 5 getallen uit een reeks van 1 tot 50. Daarnaast kies je nog 2 speciale getallen tussen 1 en 11. Je kunt ook kiezen voor “Easy-pick”, in dat geval kiest de computer willekeurige getallen voor je. Aan de linkerkant van de pagina kun je alle stappen doorlopen om je lot goed in te vullen. Succes!

Wat is de Euromillions?

De Euromillions loterij is een Europese loterij die sinds 10 jaar gespeeld wordt in verschillende Europese landen, waaronder Andorra, Oostenrijk, België, Frankrijk, Ierland, Isle of Man, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De EuroMillions loterij is een Europese loterij. Er waren deelnemers uit verschillende landen, maar de loting vond plaats in de Franse hoofdstad Parijs. Er zijn twee trekkingen per week, elke dinsdag en vrijdag. De jackpot bedraagt ​​minimaal 17 miljoen euro en een kaartje kost slechts 5,5 euro. Een lot bestaat uit vijf getallen en twee geluksgetallen. De kans dat u de jackpot wint is 1 op 138 miljoen, maar u kunt binnenkort multimiljonair worden. Fysieke loten voor de EuroMillons loterij zijn in Nederland niet verkrijgbaar.

Wanneer is de trekking van de Euromillions?

Twee keer per week vindt er in Parijs een trekking plaats. Dit gebeurt op dinsdag- en vrijdagavond om 21:00 CET (0m 20:00 GMT). Hierbij worden 50 gewone ballen getrokken en 12 speciale. De hoogste jackpot ooit in de Euromillions loterij bedroeg €250 miljoen, deze was 190 maar is in 2022 verhoogt naar 250 miljoen euro. Wanneer de jackpot gewonnen is, begint deze bij de volgende trekking weer op €17 miljoen. Elke trekking waarbij de jackpot niet valt, stijgt deze vervolgens met minimaal €12 miljoen.

Wie kan meedoen aan de Euromillions loterij?
In welk land je ook woont, zolang je 16 jaar of ouder bent kun je via Lotto Agent meespelen in de Euromillions loterij.

Hoe win je de Euromillions loterij?

De Europese Euromillions loterij kent een recordaantal prijscategorieën, namelijk: 1+2PB, 2+0PB, 2+1PB, 2+2PB, 3+0PB, 3+1PB, 3+2PB, 4+0PB, 4+1PB, 4+2PB, 5+0PB, 5+1PB en 5+2PB. Hierbij staat het eerste getal voor het aantal gewone ballen dat je goed hebt voorspeld en het tweede getal staat voor het aantal speciale ballen dat je goed hebt. De jackpot win je door 5 gewone en 2 speciale ballen goed te voorspellen. In de andere prijscategorieën wordt de hoogte van de prijs bepaald door het totale prijzengeld dat te verdelen is en door het aantal winnaars per categorie. De laagste prijs win je wanneer je 2 getallen goed hebt voorspeld (categorie 2+0PB). Succes!

Belasting en prijzengeld innen
Over geldprijzen die hoger zijn dan €2.500 wordt 20% belasting geheven. De belasting is van toepassing op het verschil tussen €2.500 en het gewonnen bedrag. Je betaalt geen servicekosten of commissie aan thelotter. Je kunt je prijzengeld van Euromillions cash uitbetaald krijgen.

Scroll naar boven