Eurojackpot Holland

Eurojackpot is een kansspel in heel Europa. Je hoeft maar twee euro in te leggen in Holland voor de Eurojackpot. Daarmee maak je al kans op de jackpot. De minimale prijs in de jackpot is tien miljoen. Hoe meer loten in de verschillende Europese landen verkocht worden, hoe hoger het geldbedrag kan worden. Het kan wel oplopen tot 90 miljoen! De trekkingen vinden plaats op dinsdag en vrijdagavond.

Waar kun je meespelen aan de Eurojackpot?

(koop 1 & ontvang 1 gratis Eurojackpot lot online)

officiële eurojackpot lotto bal in het geel

Je kunt gemakkelijk meespelen met de Eurojackpot. Voor maar twee euro koop je een lot in een Nederlandse winkel en maak je kans op de jackpot van 10 tot 90 miljoen! Via bovenstaande link koop je online een lot en ontvang je deze per mail. Dit is een officieel lot en hiervoor hoef je dus niet de deur uit.

Meespelen kan op deze website. Hier geef je aan met hoeveel loten en hoeveel trekkingen je mee wilt spelen. Maar je kunt ook je lot kopen bij één van de verkooppunten.

Lokaal eurojackpot verkooppunt

Op deze site vul je je postcode in en laat de zoeker je zien welke verkooppunten bij jou in de buurt loten verkopen. Daar kun je dan je lot kopen voor de Eurojackpot. In totaal kies je zeven getallen. Je kiest vijf getallen uit de cijfers 1 t/m 50. En daarna kies je nog twee getallen uit 1 t/m 10. Je moet wel alles goed hebben wil je de jackpot winnen.

Wat is de prijs van de Eurojackpot in Holland?

Zoals al benoemd is de minimale prijs van de Euroloterij 10 miljoen euro die je kunt winnen als je de jackpot wint. Het verschil met de Euromillions is 7 miljoen euro daar is minimale prijs namelijk 17 miljoen euro. Maar de jackpot hoeft niet per se te vallen. Dan loopt hij gewoon op tot maximaal 90 miljoen euro. Naast de hoofdprijs zijn er nog een aantal andere categorieën waar je prijzen in kunt winnen. Het is niet standaard hetzelfde geldbedrag. De geldprijs die je per categorie kunt winnen, is afhankelijk van het aantal verkochte loten uit de landen die mee doen. Bij de trekking op vrijdagavond worden alle prijswinnaars per categorie bekendgemaakt.

De verwachte jackpot
De verwachte jackpot, wat houdt dat in? Elke week wordt er een schatting gemaakt van de hoogte van de pot. Pas als de jackpot écht valt, wordt duidelijk hoeveel er exact in zit. Wint er niemand, dan wordt er weer een schatting gemaakt voor de week daarop. De gewonnen jackpot kan dus hoger of lager uitvallen dan wat er verwacht wordt.

Hoe worden de prijzen verdeeld?

Slechts vijftig procent van de inleg wordt als prijzengeld verdeeld. Dit geld wordt weer verdeeld over 12 categorieën. En per categorie kunnen meerdere winnaars zijn. Dus het geld wordt per categorie, per aantal winnaars verdeeld.

Wat is het Boosterfund?

Je vraagt je misschien wat boosterfund is. Boosterfund is een percentage, maar liefst 12 procent, van het prijzengeld wat opgespaard wordt. De eurojackpot moet namelijk wel iedereen uit kunnen betalen. Om daar zeker van te zijn, wordt er 12 procent van het prijzengeld in het Boosterfund gestopt. Zo is er altijd genoeg geld om de winnaars te betalen.

Wanneer vindt de Eurojackpot trekking plaats?

De trekking van de Eurojackpot is elke vrijdagavond. Elke week maak je dus weer opnieuw kans om te winnen. De trekking vindt plaats in Helsinki, Finland. De uitslag start om 22.00 uur lokale tijd. En op de dag zelf tot 18.55 uur kun je nog loten kopen. Daarna kan het niet meer en wordt alles bekeken.

De trekking vindt plaats op de site van Eurojackpot of je kunt het ook volgen op teletekst. De pagina is 554. Zo kun je hier de laatste uitslag en prijzen bekijken.

Yes! Je hebt gewonnen!
Hoe leuk is dat, je hebt gewonnen! Afhankelijk of je via internet of via een verkooppunt je lot hebt gekocht, wordt er uitbetaald. We zullen eerst iets meer duidelijk maken over spelen via een verkooppunt.

Prijzen boven de 5000 euro

Als je meer dan 5000 euro hebt gewonnen, dan is het natuurlijk feest! Hartstikke fijn dat je zoveel geld hebt mogen winnen. De Eurojackpot vindt dat ook wel een feestje waard. Je wordt daarom uitgenodigd op het kantoor in Rijswijk. Bewaar altijd je deelnamebewijs (maak kopieën!) goed. Je kunt contact opnemen met de klantenservice van Nederlandse loterijen om een afspraak te maken op het kantoor. Het nummer wat je kunt bellen is 0800-1506.

Scroll naar boven